LUMSÅS KIRKE

klokke-jubilæum

Ved efterårssæsonens første sognecafémøde i Lumsås Kirke onsdag 23. september kl. 14, skal det handle om kirkeklokker.

I 2020 har Lumsås Kirkes klokke 125-års jubilæum, idet den – som indskriften lyder – støbtes af B.Løv og Søn i København i 1895.

Klokkenist og organist Erik Kure fortæller klokkens historie ledsaget af billeder, tekst og lyd. Erik Kure er ikke en hr. hvem som helst inden for kirkeklokker: Han var Kirkeministeriets klokkekonsulent 1999-2010, var underviser i klokkespil og campanologi på Løgumkloster Kirkemusikskole 1992-2005, og er pt. klokkenist og organist i Sct. Nikolaj Kirke i Vejle.

Ved mødet i Lumsås Kirke vil der også være fællessang og menighedsrådet byder i pausen på kaffe/the med lidt brød til.

Der er gratis adgang til cafémødet, som finder sted i selve kirken.

2020 Lumsås Kirke | Stenstrupvej 71 | DK-4500 Nykøbing Sjælland